Coaching

Training en voedingsadvies

Waarom? Lang over nagedacht over hoe ik dit ging schrijven. Ik ben jarenlang naar een klassieke hondenschool geweest, waar er gewerkt werd met slipketting en eigenlijk elke oefening die werd aangeleerd in functie van wedstrijden gehoorzaamheid zijn.  Totdat ik met mijn 3de hond startte en zij de prikkels niet kon verwerken op dat plein. Ze deed thuis al haar oefeningen perfect, maar eenmaal op de hondenschool klapte ze dicht.

Je zou dan denken dat je bij professionals bent, helaas er was niet 1 trainer die het zag en niet 1 trainer die een oplossing aanreikte of wist wat er aan de hand was.  Met veel moeite heb ik ook met haar het brevet gehaald, maar ik zag en wist dat het anders moest en kon.

Zo ben ik na een workshop hoopers gestart met privé trainingen en daar zag je haar helemaal openbloeien.  zonder slipketting, zonder correcties, zonder gebrul maar met pure fun en wederzijds respect.  Ik heb hierdoor een andere hond gekregen.  Een hond die staat te springen om dingen te ondernemen omdat ze weet dat ze geen fouten kan maken en dit is wat ik graag wil doorgeven.

Naast positieve training vind ik de band tussen hond en mens 1 van de belangrijkste dingen.  Elke oefening die gedaan wordt tijdens de coaching is er om de band tussen beide te versterken.  Niet alleen het vertrouwen zal groeien, maar je hond zal je tevens zelfzekerder voelen en dit heb je nodig in de alsmaar drukker wordende maatschappij.  Wij snappen wat alles is, maar voor een pup/hond zijn dit heel wat dingen/prikkels die ze maar moeten kunnen verwerken (denken we).

KORTOM…

My Dog Matters is een verzamelnaam voor verschillende coachings (=trainingen) die de hond zelfzekerder maken en de band tss mens & dier versterken.  Maar hier houd het natuurlijk weer niet op.(voor wie mij kent)

U kan bij mij terecht voor voedingsadvies & kwaliteitsvolle producten (speelgoed, voeding, supplementen, verzorgingsproducten, puppypakket, trainingspakket, snackpakket, …) De webshop zal hier stap-voor-stap in uitgebreid worden.