U wilt een pup bij ons kopen?

Omdat wij hobbyfokker zijn en wij elke pup in ons hart dragen, vinden wij het belangrijk om te weten waar de pup terecht komt & volgen we deze ook graag op. Zo kunnen we zien hoe ze uitgroeien. Daarnaast staan wij ook altijd klaar om raad te geven.

Eerste kennismaking

Het liefst maken wij vooraf al een keer kennis met u, als toekomstige eigenaar. Enerzijds zodat u kunt kennismaken met ons en kunt zien bij wie u een pup koopt, maar ook langs onze weg om kennis te maken met jullie en na te gaan of het ras bij jullie past.

Natuurlijk kan het zijn dat er nog pups te koop zijn, maar dan nog vragen wij om eerst ff naar huis te gaan, alles te laten bezinken en dan een dag later ofzo de definitieve beslissing te nemen.  De aanbetaling kan dan via overschrijving worden uitgevoerd en dan is uw pup voor u gereserveerd.

De keuze van uw pup...

Wij verkopen GEEN pups wanneer u enkel de foto hebt gezien.  Wij verwachten dat u de moeite neemt om tot bij ons te komen en de pup van uw keuze in real-life te zien.  (dus, zonder kennismaking wordt er GEEN pup voor iemand opzij gehouden)

Het karakter van de pup moet primeren voor de uiterlijke kenmerken.  Een Top-hond zal je hoe dan ook hebben.  Wij zullen u dus een/enkele pup(s) voorstellen waarvan wij vinden dat deze bij jullie gezinssituatie past.  

Reservatie van uw pup

De keuze van uw pup wordt gemaakt wanneer de pups 4 weken oud zijn.  Wij vragen u dan ook het resterende bedrag mee te brengen en pup is pas gereserveerd wanneer:

Zolang er niets is betaald of ondertekend, is de pup niet aan u toegewezen en hebben wij het recht om verder te zoeken naar het gouden mandje voor deze pup.

De overdracht van de pup

Na keuze & betaling is het wachten op “the big day”…  De dag waarop u uw nieuwe gezinslid mee naar huis mag nemen.  Op de afgesproken dag kan u uw pup komen halen. 

Het puppypakket, garantiecertificaat, infobrochure ivm zindelijkheid, beweging & voeding,… ligt dan ook voor u klaar.

Het stamboom kan u enkele weken later komen afhalen (deze wordt NOOIT verzonden).  Wij trachten alle pups dan nog een keer samen te brengen.  Dit is leuk voor ons, de pups en u, als eigenaar

Wat erna?

Wij zouden het heel leuk vinden om regelmatig een foto of filmpje te ontvangen.  Dit kan op de besloten Facebook-groep, maar kan ook altijd privé naar mijn nummer, messenger of email 😉

Wij hopen op een super-goed contact nu en in de toekomst!

Prijs van uw pup

Ik hoor van collega’s vaak dat de enigste vraag wat ze van geinteresseerden krijgen is “Wat kost zo’n pup?”  Waarop vele fokkers zelfs de moeite niet nemen om deze te beantwoorden.  Ikzelf vind dat ook niet de leukste vraag om te krijgen.  Ik ben een heel open fokker, laat iedereen meekijken in heel het traject rond het nest en deel zelfs minder goed nieuws.

Waarom?  Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen weet dat het niet zomaar eens een nestje fokken is, maar dat er soms veel stress en verdriet bij komt.

DUS…  vandaag heb ik beslist om ook heel open te zijn over de prijs van onze pups en vanwaar deze prijs komt.

 

De prijs 2024...

Pups belgië (tot 8 weken) € 2500

Pups tot 9 weken € 2600 (incl inenting 9 weken)

Pups tot 12 weken € 2800 (incl inenting 9 weken & 12 weken)

Pups tot 15 weken € 2950 (incl inenting  weken & 12 weken)

 

Wat mag je verwachten voor deze prijs...

Vanwaar komt deze prijs...

Recht voor de raap…

Achter de schermen zijn er heel wat kosten waar je als toekomstige eigenaar vaak niet bij stil staat, wij zetten deze graag even op een rijtje…

Allereerst zijn het onze eigen honden die dus ook de nodige zorgen nodig hebben.  denk daarbij aan voeding, vaccinaties, dierenartsbezoeken enz.  daarnaast zijn het dan alle nodige gezondheidstesten die uitgevoerd dienen te worden alvorens er maar gedacht kan worden aan een toekomstig nest.

En dan soms  hebben we pech en moeten we al eens een hond uitsluiten voor de fokkerij, zo hebben we dat met Baileys gedaan.

Dan begint de zoektocht naar de geschikte reu waarvan het dekgeld al snel +/- € 2000 is en dit excl het verzenden van het zaad en de dierenartskosten

Progesterontesten om te bepalen wanneer het teefje dekrijp is daar mag je ook al € 100/keer voor rekenen.

Herpesvaccinaties €100/keer

Aankoop materialen zoals werpkist, warmtelamp, warmteplaat, vetbedden, speeltjes, puppybandjes, enz.

extra voeding voor moederhond, voeding voor de pups en wij kiezen natuurlijk niet zomaar voer, maar gaan voor kwaliteit en daar zit nu eenmaal een kostenplaatje aan

En dan nog een enorme grote kost…. wij doen dit officeel dus dag 21% btw….

waarschijnlijk ben ik nog veel vergeten op te sommen, maar zo heb je dus ook al meer inzicht op waarvan deze prijs komt.  Het bedrag dat wordt betaald is zeker niet het bedrag dat wij eraan overhouden, maar dat wordt nogal dikwijls vergeten door geïnteresseerden die vragen naar de prijs

Wij fokken nu al 6 jaar en hebben bijna 4 generaties van volledig geteste honden, combinaties gemaakt die het ras verbeteren qua bouw en karakter zodat we gezinshonden hebben met een stoere uitstraling, maar een super zacht karakter, die kunnen meedraaien in het volledige gezinsleven.  En die bij ons de allerbeste start krijgen, een start die elke pup zou moeten krijgen en waarbij moederhond als deel van ons gezin wordt beschouwd en  niet gewoon een fokfabriek is.