Voeding Old English Bulldog

Voeding speelt een heel belangrijke rol in de ontwikkeling van je hond, maar ook naar vacht & allergieën toe. Door de opleiding tot voedingsadviseur ben ik verder gaan zoeken naar een ideale brok met hoog vleesgehalte en een zo laag mogelijk gehalte koolhydraten.

Zo kwam ik bij de voeding van Orijen & Acana.  Beide merken worden door dezelfde fabrikant gemaakt, alleen Orijen zit het hoogste vleesgehalte in, maar qua samenstelling de beste brokken die ik tot op heden gevonden heb. Wij zijn volop onze eigen honden aan het overzetten op deze voeding.

Belangrijk bij old english bulldog is om voeding te gebruiken die ontwikkeld is voor grote rassen (ik zeg liever zware rassen), zodoende dat ze gelijkmatig groeien en groeipijnen zoveel mogelijk voorkomen worden. Onze pups worden opgestart met een papje van geitenmelk & vlees.  Geleidelijk aan steeds minder melk en meer vlees.  Vlees is ideaal om de darmflora in orde te maken. Nadien stappen we over naar brokken zodat de pups gewoon zijn brokken te eten als ze naar huis gaan.

Veranderen van voer doe je enkel wanneer er iets medisch speelt, je zelf gewoon beer voer voor je hond wilt.  Er schuilen dikwijls persoonlijke redenen achter de keuze voor brok of vlees of…  Hiermee houdt ik als voedinsgadviseur altijd rekening mee.

orijen