Mozzie

Mozzie is een echte allemans-vriend die ieders hart doet smelten. Mozzie heeft zomer 2020 haar 3de en laatste nest gehad en is ondertussen gecastreerd (ook bij een teef is dit castratie).
Ze geniet nu volop van haar leventje en we trainen verder hoopers en ook gaan we samen lopen. Natuurlijk heeft zij nog een belangrijke rol bij de pups en zal ze dus ook mee opvoeden vanaf de pups oud genoeg zijn om buiten te spelen.

Haar gezondheid

Mozzie is een mooi langgelijnde teef.  Ze is sportief gebouwd zoals een werkhond hoort te zijn.  Heeft geen enkel probleem met het warme weer.

Mozzie is volledig goedgekeurd voor de fok! Perfecte knieën, geen luxatie, B-heupen ( wat zéér goed is voor een bulldog) en een excellent zacht gehemelte!!!  Dit is uitzonderlijk voor een bulldog en hierdoor heeft ze dan ook niets van ademhalingsproblemen en geen gesnurk (hoe ze ook ligt zei de dierenarts)

Haar karakter

Een lievere en socialere hond kun je niet vinden.  Een hond die haar persoonlijke aandacht opeist en alles doet om haar baasje te plezieren.

Haar DNA

Mozzie is een witte teef van uitzicht, maar haar DNA-test vertelde ons dat zij blauw en blauwdragend is!

HAAR PRESTATIES

Mozzie is een geweldige hond (al zeg ik het zelf).  Zo presteert ze niet alleen super op shows, maar ook op de hondenschool doet ze het geweldig!

HONDENSHOWS

Enkele keren per jaar brengen we Mozzie uit op een hondenshow voor old english bulldogs.  Al vanaf ze pup was, is ze elke keer in de top-3 beland.  Elke keer op haar keuringsrapport wordt haar karakter extra benadrukt en als uitmuntend beschreven.

HONDENSCHOOL

Als pup zijn we gestart met de hondenschool en volgen we het gehoorzaamheidsprogramma.  Op 12 weken zijn we gestart in de puppyklas en op 8mnd zat ze in de hoogste klasse voor haar leeftijd.  Maart 2017 hebben we het brevet gehaald in het gehoorzaamheidsprogramma… Dit was de eerste mogelijkheid om deel te nemen daar ze 1 jaar moeten zijn.  Weer een brevet en medaille rijker 😉

WEDSTRIJDEN GEHOORZAAMHEID

We hebben enkele wedstrijden gehoorzaamheid gedaan, maar ondertusen zijn we eruit dat we meer plezier halen uit het hooperen.  De laatste wedstrijd hadden we net geen 80%.

Haar eerste nest

Mozzie is een geboren moeder!!!  De bevalling liep vlotjes en ze was erg zorgzaam voor haar pups.  Ze behandelde hen met liefde en deed alles wat een goede moeder moet doen.  Naargelang de pups ouder werden speelde ze ook met hen op een zachtaardige manier.

Haar tweede nest

Ongelooflijk!!! Een nest van 11 pups die allemaal natuurlijk geboren zijn.  Ze heeft ze gevoed, verzorgd en opgevoed zoals de beste moeder zou doen.  Super trots op haar!!!  Haar laatste nest staat gepland en dan heeft ze haar rust verdiend!

Haar derde nest

Haar derde en laatste nest, maar wat een prachtige pups!  9 stuks, gezond en wel..
Nu heeft ze haar rust verdiend en is het aan de volgende generaties.
Mozzie blijft gewoon bij ons en is ondertussen gestereliseerd.  We gaan haar verder trainen in Hoopers en vooral ook genieten van haar.