Welke hondensport doen wij?

Voor het moment trainen we onze honden volledig zelf, hiervoor hebben we niet alleen jarenlange ervaring maar ook een gedegen opleiding voor gevolgd. Wat betreft de Old English Bulldog is het een slim ras dat niet werkt onder druk.  Een positieve en motiverende manier van training zijn “the key tot succes”

Het is een ras dat perfect te trainen is, zowel in gehoorzaamheid als actieve hondensport.

Hoopers

Het afleggen van een parcour op afstand, zonder de belastende hindernissen die je in aggility hebt.  Ideaal dus voor de zwaardere rassen.

Bij ons kan u terecht om dit om recreatieve manier te doen zonder wedstrijd/presatiedruk, maar wel met veel plezier!

Body & balans

Honden hebben weinig besef van wat ze doen met hun achterpoten en moeten begeleid worden in het correct gebruik van hun lichaam.

Body & balans helpt pups/jonge honden en ook de volwassen hond om hun lichaam correct te gebruiken zodat blessures voorkomen kunnen worden

Wandelen

Door de lichaamsbouw en goede neuzen zijn onze honden in staat om grotere wandelingen aan te kunnen.  Weliswaar moet je dit als pup opbouwen (5-minuten-regel) zodat hun spieren, botten & gewrichten goed kunnen ontwikkelen.

Wij doen wekelijks een grotere wandeling van meer dan 10km.  Op een gewone werkdag maken we dagelijks een kleiner wandeling van zo’n 5km en zitten onze honden veel buiten wanneer we de stallen aan het doen zijn.

Zwemmen

Als er iets is wat onze honden graag doen dan is het zwemmen!  Winter of zomer ze gaan altijd naar het water toe.

MAAR niet elke hond is zelfzeker genoeg om deze stap uit zichzelf te nemen.  Wij geven jullie graag tips en kunnen jullie zelfs begeleiden.

Rally-Obedience

Een relatief nieuwe hondensport in België, waar een combinatie wordt gemaakt met gehoorzaamheidsoefeningen & het afleggen van een parcour en dit alles in een positief jasje.

Zo mag je je hond aanmoedigen en belonen zoveel je wilt in tegenstelling tot de traditionele gehoorzaamheidstrainingen die je in vele hondenscholen leert.

Wanneer zowel hond als begeleider plezier hebben, gaat alles zoveel beter !