Onze visie

Onze visie als fokker, coach & voedinsgadviseur heeft een wetenschappelijke achtergrond maar is tevens tot stand gekomen door onze eigen ervaringen.

Als fokker...

Wij willen bullen fokken die atletisch gebouwd zijn met die geweldige bullenkop erop. De honden moeten kracht uitstralen en vooral gezond zijn.  Ze moeten kunnen deelnemen aan een actief gezinsleven, in zomer en winter.  Wil je hondensport doen dan moet dit ook mogelijk zijn!

Kortom, wij zullen old english bulldogs fokken die actief kunnen meedraaien in uw gezinsleven en tevens het goed doen op de hondenshows!

Karakter is een ander belangrijk punt in ons fokprogramma. Daarin selecteren wij ook onze teven en de gekozen reuen. Onze bulldogs zijn niet agressief maar echte knuffelaars en dat is iets dat steeds weer wordt benadrukt op de keuringsrapporten die wij ontvingen op hondenshows.

Het karakter van onze bullen is de kracht van ons fokprogramma, gewoon omdat ze zo sociaal zijn naar iedereen, zowel mens als dier en dat is waarvoor ons fokprogramma staat. Bullen die gewoon thuishoren in het gezinsleven en ook met kleine kinderen kunnen omgaan!

Als we ergens voor gaan dan gaan we er volledig voor.  Daarbij hoorde natuurlijk ook de erkenning als fokker. We zijn en blijven hobbyfokker! Onze honden zullen dan ook maar 3 volwaardige nesten voortbrengen en worden daarna gesteriliseerd. Wij zetten GEEN honden op uitzet en de teefjes die hun nesten hebben gehad blijven ook gewoon bij ons.

Het zijn & blijven onze gezinshonden.

Als coach...

Als coach vind ik het belangrijk dat honden zo getraind worden dat alles precies een spel is, want wanneer hond en baas plezier hebben in de training schept dit een band.  Zo bouwen we aan de vorming van een (h)echt team.

Ik begrijp niet dat we het ooit (en nu nog steeds veel hondenscholen) het ok vonden om dieren te trainen via correcties waarbij pijn, angst,.. de bovenhand nemen en honden gaan handelen om die negatieve prikkel te vermijden.

Hoe meer je leert over deze fantastische wezens, hoe meer je ze gaat waarderen.  Als mens kunnen we nog veel van hen leren.

Als voedingsadviseur...

Er is geen 1 voeding dat perfect is voor elke hond, maar er is wel goede, betere en de beste voeding voor je hond.  Ons doel is om de voeding aan te pâssen aan de noden van je hond , omdat elke hond uniek is.  

Hiermee kunnen we ondersteunen we het lichaam en zijn vitale functies, zal je hond in goede conditie zijn (vacht, gewicht,…), maar kunnen we ook ondersteunend werken bij bepaalde diëtiek (blaasstenen, leveraandoeningen, overgewicht,…)

WAARAAN MOETEN ERKENDE FOKKERS VOLDOEN?

In 2019 is de wetgeving hieromtrent net wat aangepast.