Het gezicht achter MY DOG MATTERS

Ik ben Kelly en eigenlijk de drijvende kracht achter MDM stables & bulls.  Met mij zul je dus contact hebben, maar zonder een partner & zoon dat ten allen tijde achter mij staat en helpt in heel de organisatie zou dit alles nooit mogelijk zijn geweest. Hoe het eigenlijk allemaal begonnen is?  Ja, eigenlijk ben ik er zo een beetje ingerold en voor diegenen die mij kennen doe ik nooit iets maar half en ga ik dus tot het uiterste.

Mijn liefde voor bulldogs was er altijd al, het was mijn droom om er ooit eentje te hebben en die droom kwam ook uit. Zo kreeg ik van mijn man een prachtige Franse bulldog (Catho), een schat van een hond en wat een karakter had dat beestje.  Een trouwere hond kun je je niet inbeelden!  Helaas was het niet allemaal zonneschijn & hebben we haar nog voordat ze 4 jaar was, moeten laten inslapen… We hadden al een hele weg afgelegd en moesten haar verlossen van deze lijdensweg

Wij hebben haar enkele TOP-jaren kunnen geven en haar alles kansen gegeven, maar ergens moet je met je verstand beginnen denken en je hart links laten liggen…

Kelly

Hierna had ik het wel ff gehad met heel het ras en zou nooit nog een franse willen hebben, maar nu enkele jaren verder weet ik dat het niet aan het ras ligt, maar aan de fokkers die het ras hebben gemaakt tot wat het nu is, want franse bulletjes waren helemaal niet zo kort & gedrongen en hadden helemaal niet zo’n plat gestompte neus.

In ieder geval ging ik dus op zoek naar een ander ras, maar niets kon me overtuigen totdat ik in aanraking kwam met old english bulldogs. Heel wat opzoekwerk later, wist ik dat dit het was! Het te gekke bullenkarakter en een hond waarmee je dingen kunt ondernemen.  Nu door de loop der jaren zie je heel wat verschillende types in het ras en helaas worden er maar al te vaak kruisingen gedaan met engelse bulldogs of gefokt naar eigenschappen die niet ten goede komen van het ras.

Ik heb heel bewust de keuze gemaakt om een lijn te fokken die atletisch is en daarmee bedoel ik een mooie lange rug (niet kort en geblokt), open neusgaten met een neus die lengte heeft (dus geen platte neus die bijna tussen de ogen staat), een bouw die niet te belastend is naar gewrichten toe (denk daarbij maar aan honden die veel te breed staan vooraan) enz.  Ik maak dus heel bewuste keuzes in de honden die we combineren en daarbij hou ik scherp toezicht op het karakter.

Niet alleen door het fokken maar ook door het trainen van mijn honden is mijn interesse in honden alleen maar gegroeid en omdat ik onze eigenaren wil kunnen bijstaan in alles waar ze tegenaan lopen was de volgende logische stap de scholing tot hondengedragstherapeute & voedingsadviseur.  Vooral ook weer omdat ik niet gewoon advies wil geven uit mijn eigen ervaring, maar een advies wil meegeven dat wetenschappelijk onderbouwd is.  Zo is My Dog Matters (MDM) ontstaan.

Uitgeleerd ben ik dus nog lang niet en toekomstplannen heb ik nog meer dan voldoende.

Erwin, mijn partner...

Djorden, mijn zoon...

Erwin is mijn helpende hand, steun en toeverlaat in alles rondom My Dog Matters maar ook als mijn partner.  Zonder  de steun van hem zou My Dog Matters niet kunnen groeien.
Hij is de uitvoerende kracht van de op maat gemaakte artikelen in onze webshop en helpt me daar waar het kan.

Hiernaast is hij een artist in hart en nieren.  Hij heeft een passie voor kunst en muziek. Zijn werken kan u ook terugvinden in onze webshop.

Djorden helpt met het grootbrengen van de pups daar waar kan, maar ook met de webshop is hij en helpende hand.
De pups worden geknuffeld en gesocialiseerd door hem en zijn vrienden wanneer deze op bezoek komen.

De liefde voor dieren zat al van kleins af aan in hem en dat zie je ook terug in de omgang met onze dieren en de pups.