Zindelijkheidstraining

Uw pup komt naar huis en dan begint het grote werk pas, nl de zindelijkheidstraining! Wij zijn voorstander om te werken met een puppyren met daarin hun nest, drink & eetbak, enkele speeltjes en een puppypad. Dit is een puppyvriendelijke manier om een pup zindelijk te maken.

Daarnaast is deze puppyren zijn veilige plekje om te rusten, eten, maar ook om te leren zichzelf bezig te houden.

Aan de slag

Probeer in het begin uw pup regelmatig naar buiten te brengen! Wil je dat je pup op 1 plek in de tuin gaat, zet hem dan ook telkens neer op dit plekje.  Zo leert uw pup dat dit zijn plekje is om zijn behoefte te doen.

Doet uw pup zijn behoefte beloon hem dan met wat lekkers, zo leert hij dat dit iets goeds is!

Ga zelf niet te vroeg slapen en laat uw pup nog voor het slapen gaan zijn behoefte doen en sta ’s morgens in het begin ook iets vroeger op.  Eerste werk is je pup zijn behoefte laten doen en belonen en dan pas kom jezelf aan de beurt 😉  Dankzij de puppypad in de ren, hoef je ook niet ’s nachts op te staan, want hij heeft zijn plekje in huis.  Wees er bewust van dat je dit nog wel een tijdje zult moeten opkuisen, maar hij is gewoon super flink als hij op die pas gaat.

Pups kunnen gewoon nog niet lang ophouden, het zijn eigelijk nog maar baby’s wanneer ze naar hun forever thuisjes gaan, maar ze zullen snel de link leggen om buiten te gaan, alleen moet je zelf de tijd, energie en alertheid in investeren.  Je zult je pup leren lezen en aan zijn manier van doen zien dat hij een plasje/kakje gaat doen.

Een ongelukje in huis... straf nooit uw pup!

Uw pup weet niet wat hij fout deed… ga rustig met hem buiten en beloon hem weer wanneer hij zijn behoefte heeft gedaan…

Waarom een ren ipv een bench?

Uw pup komt in een vreemde omgeving, met vreemde geuren & geluiden, een andere structuur en voor hem vreemde mensen.  Hij weet niet beter dan bij zijn mama en broertje en zusjes te zijn en dan zou je hem plots opsluiten in een kleine ruimte?!?

Veel pups ervaren hier enorm veel stress door en verlatingsangst ligt dan ook op de loer.  Wil je werken met een bench dan zul je zeker nog 2 weken bezig zijn om hem te trainen en hem het gewoon te maken dat dit een possitieve omgeving is.

MAAR dan nog… het geforceert ophouden van zijn behoefte (het is maar een baby) kan blaasontstekingen ed in de hand werken bij een kleine pup.