Voedingsadvies

Voedingsadviseur

Ik heb mij geschoold als voedingsadviseur omdat voer zo belangrijk is in het opgroeien van een pup, maar ook heel wat kwaaltjes (allergien, vachtproblemen, stoelgang,…) kunnen aanpakken.

Ontelbare fabrikanten zijn er met allemaal de uitleg dat hun voer het beste is, zelfs dierenartsen doen hieraan mee MAAR…  een hond is carnivoor en is niet gemaakt voor het verteren van koolhydraten.

Net als de mens kunnen ze het (de ene al beter dan de andere) maar dit wil niet zeggen dat het een goede keuze is. Perfecte voorbeeld is dat wij ook frietjes verteren, maar moeten we het daarom 2 maal per dag gaan eten?

Nee, dan worden we dik en zullen we allerlei tekorten krijgen en dat is net zo bij de hond.

Zelf ben ik absoluut niet tegen een brok, maar weet dat vers vlees het neusje van de zalm is  (wanneer dit goed is samengesteld).  Nu ook hier weer, niet elke hond doet het goed op vers vlees, niet 1 voeding is geschikt voor elke hond.  Een plan op maat van je hond, in samanspraak met wat voor de eigenaar haalbaar is, is de beste keuze en daar help ik jullie graag mee!

Specialist in...

De opgroeiende hond...

Als fokker besef ik het belang van voeding voor een pup/opgroeiende hond, niet onlogisch dat ik mij hierin verdiept heb.
Heb je een nieuwe pup in huis en wil je best mogelijke start qua voeding dan ben je bij aan het juiste adres en begeleid ik je graag in de keuze van voer en een juist schema voor de opbouw van het voer

Overgewicht...

Overgewicht heeft nadelige gevolgen voor de hond, dit zowel voor de gewrichten maar ook naar andere ziektebeelden toe.

Het gewicht kwijt geraken is niet altijd simpel en daarin is begeleiding een goede keuze.

Zo voorkom je dat je hond tekorten krijgt of met honger zit.

Ondergewicht...

Ondergewicht kan allerlei oorzaken hebben en die dienen aangepakt te worden.  Een medische check-up is dan zeker de eerste stap.  Laat dan ook ineens een bloedonderzoek doen naar tekorten.  Deze kijken we dan graag in om zo een plan van aanpak op te stellen.

De hond gewoon maar meer gaan voeren is niet de beste optie

Allergieën/slechte vacht...

Allergieën pak je niet aan met een zak brokken, je gaat dit aanpakken met een eliminatie-dieet.

Het is een lange weg, maar de enigste weg om te zien waarop je hond allergisch reageert.  Dit heeft begeleiding en motivatie nodig en daarvoor ben ik er.

Gewrichtproblemen...

Een aandoening waar ik als fokker veel aandacht aan besteed.  Naast medische ingrepen, kunnen we met voeding heel goed ondersteunend werken.

Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om zo weinig mogelijk koolhydraten in de voeding te hebben, maar ook ondersteunend werken met natuurlijke supplementen heeft een psitieve invloed en zo kun je medicatie uitstellen.

Andere diëtiek...

Heeft je hond een aandoening, ziekte dan werkt voeding ondersteunend.

Nierstenen, blaasontstekingen, problemen met de stoelgang, leverproblemen,… kunnen een aangepaste voeding gebruiken.

VOERCHECK

VOEDINGSADVIES OP MAAT

Hoe ga ik te werk?

  • Ik behandel elke aanvraag persoonlijk en op volgorde van de aanvragen die binnenkomen.
  • U zult enkele vragen moeten beantwoorden en dan ga ik aan de slag
  • Ik probeer advies te geven rondom het voer dat je nu gebruikt, maar vind ik het voer echt niet goed dan zal ik ander voer adviseren.

Prijs

  • Voercheck € 75,00
  • Voedingsadvies op maat €175
    dit is incl. een opvolggesprek na 1 à 2 maanden (via Skype, facetime,…) en een opvolggesprek na 6 maanden
  • een afspraak maken, doe je best per mail kelly.heremans@gmail.com