Ik heb een grote voorliefde voor bulldoggen.  Zo was mijn eerste bulldog een franse, Catho.  Een droom van een hondje dat me elke dag aan het lachen bracht.

Wij hebben haar overgenomen van een koppel dat uit elkaar ging, een mooie daad en ik was dolgelukkig met mijn franse bulldog.  Helaas was dat geluk van korte duur.

Zij had slechte heupen, slechte knieën, …  en op een gegeven moemnt werd ze plots blind en ging ze op een week tijd enorm achteruit.  Vermoedelijk een hersentumor en hebben we haar dan ook moeten laten gaan nog voordat ze 4 jaar werd.

 

Ik heb even de tijd nodig gehad om dit een plaatsje te geven, maar al snel hunkerde mijn hart weer naar een hondje.  Helaas durfde ik een franse bulldog niet meer aan en heb ik alle rassen bekeken die je je maar kon bedenken, van jack russel tot cocker spaniel, enz.  Niets kon mij overtuigen en dan plot kwam de Old english bulldog op mijn pad.

Hetzelfde leuke karakter van een franse bulldog, maar wel in een atletische verpakking met een goede neus en staart erop.  Ik wist dat dit mijn ras was en nu zoveel jaren verder is het nog steeds mijn ras.

Door wat ik zelf meemaakte met mijn franse bulldog wist ik ook dat het fokken van honden anders moest en zodoende ben ik mij ook hierin gaan scholen en ben ik geregistreerd als erkende fokker.

Ik probeer alles te doen wat kan om erfelijke ziektes uit te sluiten maar natuurlijk heb je de natuur niet helemaal in de hand.  We doen alle testen via rx en ook als 1 van de eersten via dna.

Daarnaast vinden we het belangrijk om de pups een zo goed mogelijke start te geven.  We hebben een mooie speelruimte gemaakt buiten in de tuin waardoor onze pups al veel indrukken kunnen opdoen en daarnaast (als voedingsadviseur) worden ze opgestart met vers vlees en leren ze ook kwalitatieve brokken eten.

Kortom, probeer ik er alles aan te doen om pups de beste start te geven die er is, maar ook de moederhonden een zo goed mogelijk leven te geven.  En wat nog belangrijker is, zij worden niet uitgeplaats na hun nestjes en ik werk ook niet met teefjes op uitzet (dit is niet de beste manier voor teef en pups)

Wat betreft de eigenaren:  Ja hierin doen we een screening.  Niet iederee kan zomaar een pup van ons krijgen.  Het gevoel moet juist zitten en als eigenaar verwachten we dat je contact houdt met ons zodat we jullie kunnen bijstaan maar ook de honden zien opgroeien.

Kelly