Het gezicht achter My Dog Matters

Bij de vernieuwde website hoort natuurlijk ook een eerste kennismaking en daarover dus onze allereerste blog.

Ik ben Kelly, 40 jaar, met een enorm groot hart voor dieren.  Eigenlijk nooit echt eraan gedacht om van dieren een job te maken en ik bekijk het nog steeds niet als mijn job.  Een uit de hand gelopen passie lijkt mij een betere omschrijving en voor diegenen  die mij al kennen, ga ik altijd tot het uiterste hiervoor.

My Dog Matters is toevallig ontstaan.  Zo kocht ik mijn eerste Old English bulldog in 2016.  Dit was Mozzie en een jaar later kwam Boomer erbij, half-zus van Mozzie.
Het was toen niet het plan om te gaan fokken, maar soms kruisen dingen je pad waardoor je leven een andere wending neemt.

Zo werd ons eerste nest in 2018 geboren en waren we gestart als fokker.  Uit dit nest is dan ook onze Bungee geboren.

Met deze 3 honden ben ik gestart op de hondenschool, een meer traditionele hondenschool, gericht op gehoorzaamheid en werkend met slipketting en correcties.

Toen wist ik ook niet beter en met Mozzie en Boomer ging dit eigenlijk wel.

Maar toen met Bungee was dat weer net wat anders.  Zij sloeg dicht op de hondenschool en het rare van al is dat geen enkele trainer dat zag, laat staan mij ermee kon helpen.

Ik voelde, wist en wilde het anders en zo ben ik toevallig bij iemand terecht gekomen die mij een andere methode van trainen liet zien, nl positieve bekrachting, shapen, capturen,…  Ik zag mijn honden openbloeien en dat was zo mooi om te zien.  Ik heb toen ook meteen een streep getrokken onder het hoofdstuk van de traditionele hondenschool.

Mijn eigen honden, maar ook de vragen die ik van eigenaren van onze pups kreeg, gaf mij een extra duwtje om mij misschien toch eens verder te verdiepen in het trainen van honden, maar eigenlijk nooit echt de stap gezet totdat daar ineens corona was.  Een verplichte sluiting van mijn zaak, dus geen inkomen, liet mij verder nadenken over wat ik nu echt wilde in de toekomst en waar ik nu echt gelukkig van werd.

Dat antwoord was simpel, mijn paarden & honden.  En toen kwam alles in een stroomversnelling en zo ben ik gestart met een opleiding tot trainer & instructeur bij kynocoach.  Een wereld ging voor mij open en mijn passie werd nog groter.

Zo ben ik gediplomeerd voedingsadviseur voor honden (en katten), instructeur hoopers, body & balans en ben ik verder in opleiding tot gedragstherapeut en fitness voor honden.

Nog lang niet uitgeleerd, maar hoe meer ik leer over deze prachtige wezens hoe meer ik ervan versteld sta en besef dat we nog heel veel van ze kunnen leren!

Kelly