_DSC3719-web

Wat is een powerbreed?

Trouw aan hun gezin!

In de media wordt er de laatste jaren, in mijn ogen, een heksenjacht gedaan op de zogenaamde powerbreeds.  Maar van waar komt deze naam?

Powerbreeds zijn krachtige honden, die vroeger en ik zeg heel duidelijk vroeger voor een bepaald doel werden gefokt en ingezet.  Hun enorme bijtkracht is 1 van de kenmerken, maar die bijtkracht heeft niets te maken met de aggresiviteit van deze rassen, laat dat even heel duidelijk zijn.

De fokkers met het juiste doel voor ogen, zijn al jaren bezig met het fokken op karakter en dat is 1 van de dingen die, naast gezondheid, bovenaan mijn lijstje staan als fokker van jawel een powerbreed.

Welke rassen vallen hieronder?  Amerikaanse staffords, engelse staffords, amerikaanse bullen, en alle rassen die dezelfde uiterlijke kenmerken hebben.

 

WAAROM KOMEN ZIJ ZOVEEL IN DE MEDIA?
Wel, er is wetenschappelijk bewezen dat er niet meer bijtincidenten zijn met zulke rassen dan bijvoorbeeld met een chihuahua.  Wat wel een feit is dat wanneer er zoiets voorvalt de schade groter is dan bij een chihuahua en ja dat wordt dan onder de aandacht gebracht door de media. een bijtincident van een chihuahua is natuurlijk niet spectaculair om er ook maar aangifte van te doen
Weliswaar zijn er meer bijtincidenten geregistreerd met herdershonden en jack russels dan met een Amerikaanse stafford.  De old english bulldog wordt zelfs niet vermeld in de top10.  Daarentegen staat een golden retriever wel in de top10 vermeld en dat wordt dan zo vaak gezien als de ideale gezinshond.

Nu ras heeft niets te maken met dit alles.  Het is de combinatie van het karakter van de hond en de eigenaar die hem opvoedt, daar ligt de basis van alle bijtincidenten en dus niet bij het ras.  

DE OLD ENGLISH BULLDOG is een hond die steeds meer gefokt wordt richting gezinshond en dat is waar ik met mijn fokprogramma heel hard aan werk.  Wanneer ik kijk naar de eigenaren met kleine kinderen kan ik alleen maar super-trots zijn.  Het is een ras dat leeft voor zijn gezin.  

Kelly