_DSC0612-web

Wat maakt ons zo anders als fokker?

Alleen het beste is goed genoeg!

Iedereen kan zomaar beslissen om eens een nestje te fokken en eerlijk zo ben ik ook ooit gestart.  Gewoon omdat ik ook niet beter wist en me niet bewust was van de risico’s die het inhield.  Dat was trouwens ook de periode dat ik zelf nog naar een traditionele hondenschool ging en dat ook zag als iets normaals.

Al snel wist ik dat de kennis die ik zelf had eigenlijk te weinig was om alles zo goed mogelijk te doen, dus ben ik mij al snel gaan scholen en dit is wat mij als fokker zo anders maakt.

Ik haal steeds het onderste uit de kan zodat ik de eigenaren niet enkel kan bijstaan met raad uit eigen ervaring, maar vooral dat daar wetenschappelijk onderbouwde kennis aan toegevoegd wordt.  De combinatie van eigen ervaring & wetenschappelijke kennis maakt dat ik mensen het best mogelijke advies kan geven.

Ik heb mij dan ook reeds geschoold tot trainer/coach, voedingsdeskundige (hier blijf ik mij in verder verdiepen), genetica/ voortplanting en alles rond het fokken & hondengedrag.
Honden zijn zo fascinerend  en er is zoveel over te leren dus ik ben nog lang niet voldaan wat betreft de bijscholingen.

Naar eigenaren toe kan ik hen begeleiding geven in het trainen/opvoeden van hun pup en heb ik sinds kort een online trainingsplaform met een eerste lessenreeks:”goed op weg met je pup”  Hierin kom je als eigenaar alles te weten om je pup een zo goed mogelijke start te geven en met deze kennis in pacht zal je als eigenaar veel zelfzekerder zijn in de eerste fase van je pup zijn leven bij je thuis.  Op 18 april 2024 ga ik deze lessenreeks voor het eerst life geven, dus wil je er graag nog bij zijn stuur dan een mailtje naar kelly.heremans@gmail.com

Naar iedereen die met fokken bezig is of wilt beginnen kan ik jullie alvast meegeven dat er ook voor jullie trainingen komen: “het abc van het fokken” & “Voeding voor moeder & haar pups”… Wil jij dat jouw nestje ook de best mogelijke start maken, dan zijn deze trainingen zeker waardevol!

Om dan even terug te komen op de titel van deze blog: “wat maakt mij zo anders als fokker” geef ik jullie graag een duidelijk antwoord hierop:

Ik ben een fokker met niet enkel de kennis over het ras nl Old English Bulldogs, maar ben geschoold in gedrag, voeding enz.  Ik ondersteun mijn puppyeigenaren daar waar ik kan en uniek is dat zij ook de hele lessenreeks “goed op weg met je pup” kunnen volgen omdat ik ook wil dat de pups in hun nieuwe thuis de best mogelijke start krijgen.
Jullie krijgen niet enkel een prachtige pup mee naar huis, maar worden tevens lid van de gezelligste familie van Old english bullogs puppy eigenaren!


Kelly