_DSC0839-web

Bulldogs een ras apart...

Niets zo uniek als een bulldog

Eénmaal ee bulldog gehad, wil je nooit meer iets anders en dat blijkt in de praktijk ook echt een feit te zijn. Mijn hart is altijd verkocht geweest aan bulldogs en in eerst instantie de franse bullodg.

Nu wilde ik graag een hond om grote wandelingen mee te doen en daar was mijn franse bulldog dus minder geschikt voor.  Na het overlijden van Catho begon mijn zoek naar een ras dat dezelfde karaktereigenschappen had, maar die fysiek net wat meer aankon en jawel dat heb ik gevonden!!!!

Mijn eerste Old english bulldog puppie was Mozzie en zij  is echt de grondlegger geweest van wat My Dog matters tot op heden geworden is.
Qua karakter zijn ze gewoon uniek, ze zijn zachtaardig, mensgericht en vooral ook gezinsgericht, halen gekke streken uit, zijn fysiek gewoon top, maar vooral…. ze hebben een uitstraling om U tegen te zeggen!

Daar waar voor velen ze misschien er wat eng uitzien (dank aan de media) zie ik alleen maar de trouwe ogen en die gekke snuiten.  Voor mensen die voor het eerst kennismaken met het ras en vooraf wat terughoudend waren, zijn mijn honden qua karakter zeker een voorbeeld voor het ras.

Dat is iets wat ik op shows van de keurmeester telkens oorde, maar dus ook van mensen die mijn honden leren kennen en zeg nu zelf, een mooier compliment kun je niet krijgen als eigenaar/fokker!

Er gaat geen dag voorbij of mijn honden toveren een glimlach op mijn gezicht.  Nog een eigenschap is dat ze mensen perfect aanvoelen, dus als ik dan al eens een mindere dag hebben dan zullen ze er ook voor mij zijn, maar vooral hun gekke streken late me telkens weer opnieuw lachen.

Daar waar velen het ras nog niet eens kennen, doen ze ook velen versteld staan.  Vooral in trainingen, want ze zijn super goed trainbaar en dat heb ik met elke hond al bewezen.  Je moet het gewoon op de juiste manier doen.

Zowel in gehoorzaamheid als actievere hondensporten staan ze gewoon altijd klaar om hun baasje te pleasen en dat is net wat hen zo uniek maakt.

Kortom er is geen enkel ras zo uniek als een bulldog!  trouw aan hun eigenaar en gezin, liefdevol, echte gevoelsdieren, ze staan altijd voor je klaar maar kunnen evengoed lekker lui in hun hondenmand liggen en dat maakt dit ras gewoon mijn ras!

Kelly