Wat mag je van mij als fokker verwachten?

In het leven heb ik 1 ding dat ik doortrek in alles wat ik doe en dat is: “Wanneer je iets doet, doe het dan zo goed mogelijk” en dat is iets wat ik met alles doe.
Als fokker ben ik mij gaan scholen en dat doe ik nog steeds.  Ik heb mij geschoold in genetica, in trainen van honden, in opvoeden van pups,in het fokken ervan,  in voeding & in gedrag.  

 

Waarom?

Omdat ik het enerzijds zo goed mogelijk wil doen, maar anderzijds ik er ook heel bewust van ben dat je niet alles enkel uit eigen ervaringen kunt weten.  Ik wil de eigenaren die bij mij komen ondersteunen met de juiste kennis en daarbij een vleugje ervaring erbij doen.

Maar daarnaast wil ik mijn pups (en ook mijn eigen honden) de best mogelijke start geven die er is van a tot z.  Dat begint al bij het dna, de keuze van de reu in combi met de teef, maar ook de leefwereld van mijn eigen honden.  Dit is niet alleen belangrijk voor het welzijn van de honden, maar zeker eens zo belangrijk wanneer een teefje drachtig is, want wist je dat de laatste 2 weken van de dracht de moeder al bepaalde gedragingen kan doorgeven?  Denk daarbij maar eens aan het verschil tssen een relaxte moederhond tov een gestresste moederhond.

Wanneer de pups geboren zijn is die ontspannen omgeving ook erg belangrijk zodat er stap voor stap nieuwe prikkels kunnen toegevoegd worden zodat ze kans krijgen om alles te verwerken.  Ik vind het belangrijk dat de pups binnen in huis ervaringen opdoen, maar nog eens zo belangrijk dat z veel buiten zijn in een rustige omgeving die leuk en veilig is.  Daarvoor hebben we dan ook een prachtige puppyren gemaakt waar ze zichzelf kunnen uitleven en ondertussen kunnen wennen aan het buiten zijn.

en dan mijn paradepaardje… daar waar veel fokkers denken dat ze goede voeding geven aan hun pups en honden, ben ik er zeker van dat ze het beste van het beste krijgen door mijn scholing tot voedingsdeskundige voor honden (en katten).  Een betere start van voeding kunnen ze niet krijgen en het is daarom ook verplicht om mijn richtlijnen hierin op te volgen.  Ik heb meer kenis in voeding dan de meeste dierenartsen, het is namelijk een vak apart (ik ga ook geen diagnoses stellen of opereren).

 

Dus, als eigenaar weet je dat je hier gewoon goed zit voor een pup die de allerbeste start krijgt.  Wil dit zeggen dat we alles in de hand hebben qua gezondheid?  Nee, maar we hebben er wel alles aan gedaan om gezonde pups  te laten opgroeien, maar het is en blijft een levend wezen.

groetjes Kelly